L’associació ja està en marxa i aquest diumenge 19 tenim la primera activitat oficial amb Andrea Castillo, online. Encara ets a temps d’apuntar-te aquí. Però la notícia d’avui és que ja estan obertes les inscripcions per al retir del 19 al 23 d’abril a Hostalets de Balenya: “El camino de la plena consciencia”, amb Martine Batchelor i Bernat Font. Tota la informació apretant a aquest botó:
Aprofitem per anunciar també un taller de meditació amb Bernat Font a Barcelona (i online) el dissabte 11 de març. El dia girarà al voltant de les reflexions següents:
Diu la filosofia budista que la nostra existència està marcada per tres característiques: la impermanència, el patiment i la condicionalitat o dependència. Les podem entendre com una 'estructura de la vulnerabilitat' que descriu la nostra condició humana. Però com ens hi relacionem? Com afecten aquestes característiques a la nostra (in)habilitat de romandre a l'aquí i ara? Quin tipus de refugi busquem?
A través de la meditació intimem amb aquesta vulnerabilitat fonamental, aprenem a estar-hi còmodes. Enlloc d'anhelar una realitat que la trascendeixi, aspirem a respondre amb el que s'ha anomenat 'fe secular': compromís, cura, o fins i tot devoció, a allò que és finit, imperfecte, vulnerable i subjecte a la pèrdua. En essència, és un llenguatge de la compassió.
Ens veiem a la sala de meditació! :-)
La asociación está ya en marcha y este domingo 19 tenemos la primera actividad oficial con Andrea Castillo, online. Aún estás a tiempo de apuntarte aquí. Pero la noticia de hoy es que ya están abiertas las inscripciones para el retiro del 19 al 23 de abril en Hostalets de Balenya: "El camino de la plena conciencia", con Martine Batchelor y Bernat Font. Toda la información pulsando en este botón:
Aprovechamos para anunciar también un taller de meditación con Bernat Font en Barcelona (y online) el sábado 11 de marzo. El día girará en torno a las siguientes reflexiones:
Dice la filosofía budista que nuestra existencia está marcada por tres características: la impermanencia, el sufrimiento y la condicionalidad o dependencia. Podemos entenderlas como una 'estructura de la vulnerabilidad' que describe nuestra condición humana. ¿Pero cómo nos relacionamos? ¿Cómo afectan estas características a nuestra (in)habilidad de permanecer en el aquí y ahora? ¿Qué tipo de refugio buscamos?
A través de la meditación intimamos con esta vulnerabilidad fundamental, aprendemos a estar cómodos. En lugar de anhelar una realidad que la trascienda, aspiramos a responder con lo que se ha llamado 'fe secular': compromiso, cuidado, o incluso devoción, a lo finito, imperfecto, vulnerable y sujeto a la pérdida. En esencia, es un lenguaje de la compasión.
¡Nos vemos en la sala de meditación! :-)