¿Para qué sirven pensar y sentir? Esas son dos de las funciones principales de la mente, que tanto conflicto nos causan y que, a su vez, pueden ser utilizadas como vehículos para nuestro bienestar individual, relacional, y con el mundo.
Por mucho que podamos experimentar estados meditativos sin pensamientos y con mucha ecuanimidad, tanto pensar como sentir placer y dolor no son opcionales en una vida que se quiere plena y con sentido. Debemos convertirlas en amigas en nuestro camino y aprender a practicar con ellas, aprovechándolas para nuestro despertar.
De eso tratan las dos actividades online que ofrecemos desde Espai Sati esta primavera.
Para la primera, tenemos el honor de contar con el reconocido maestro Stephen Batchelor, autor de best-sellers como ‘Budismo sin creencias’, ‘Confesión de un ateo budista’, o ‘Después del budismo: repensar el dharma para un mundo secular’—del que puedes leer una reseña aquí.
La sesión online, titulada “Pensar e imaginar”, será el domingo 24 de marzo a las 17h de España, y es parte del ciclo de charlas regulares de domingo que venimos realizando hace unos meses.
La segunda actividad es el curso online “Vedanā: la tonalidad de la experiencia”, impartido por Bernat Font durante 6 domingos en mayo y junio, también de 17h a 19h. Aquí tenéis un vídeo de Bernat presentando el curso:
En la psicología budista, «vedanā» se refiere al aspecto placer-dolor de cualquier cosa que experimentamos, física o mentalmente. Esta “tonalidad” de la experiencia guía nuestra atención y condiciona nuestro comportamiento y nuestros patrones automáticos, pero también puede utilizarse para liberarnos de esa reactividad, ayudándonos a cultivar la calma y la sabiduría. No se trata principalmente de un curso teórico, sino que tiende un puente entre el estudio y la práctica, haciendo hincapié en esta última. Lee más sobre el contenido de las sesiones en el siguiente enlace:
A parte de estas dos actividades online, también hemos ayudado a organizar un encuentro con el monje theravada Ajahn Amaro en la Casa del Tibet de Barcelona, el lunes 15 de abril. Puedes encontrar la información aquí.
Estos eventos representan la variedad de enfoques y formatos que desde el inicio queríamos proponer en Espai Sati, así que nos tienen muy contentas. Esperamos que sean de vuestro agrado y que puedan nutrir vuestro desarrollo :-)
CATALÀ
Per què serveixen pensar i sentir? Aquestes són dues de les funcions principals de la ment, que tant conflicte ens causen i que, alhora, poden ser utilitzades com a vehicles per al nostre benestar individual, relacional, i amb el món.
Per més que puguem experimentar estats meditatius sense pensaments i amb molta equanimitat, tant pensar com sentir plaer i dolor no són opcionals en una vida que es vol plena i amb sentit. Hem de convertir-les en amigues en el nostre camí i aprendre a practicar-les, aprofitant-les pel despertar.
D'això tracten les dues activitats online que oferim des d'Espai Sati aquesta primavera.
Per a la primera, tenim l'honor de comptar amb el reconegut mestre Stephen Batchelor, autor de best-sellers com a 'Budisme sense creences', 'Confessió d'un ateu budista', o 'Després del budisme: repensar el dharma per a un món secular' —del qual podeu llegir una ressenya aquí.
La sessió online, titulada “Pensar i imaginar”, serà el diumenge 24 de març a les 17h d'Espanya, i és part del cicle de xerrades regulars de diumenge que venim fent des de fa uns mesos.
La segona activitat és el curs online “Vedanā: la tonalitat de l'experiència”, impartit per Bernat Font durant 6 diumenges al maig i juny, també de 17h a 19h. Aquí teniu un vídeo del Bernat presentant el curs:
A la psicologia budista, «vedanā» es refereix a l'aspecte plaer-dolor de qualsevol cosa que experimentem, físicament o mentalment. Aquesta “tonalitat” de l'experiència guia la nostra atenció i condiciona el nostre comportament i els nostres patrons automàtics, però també es pot utilitzar per alliberar-nos d'aquesta reactivitat, ajudant-nos a cultivar la calma i la saviesa. No es tracta principalment d'un curs teòric, sinó que tendeix un pont entre l'estudi i la pràctica, posant èmfasi en aquesta darrera. Llegeix més sobre el contingut de les sessions al següent enllaç:
A banda d'aquestes dues activitats en línia, també hem ajudat a organitzar una trobada amb el monjo theravada Ajahn Amaro a la Casa del Tibet de Barcelona, el dilluns 15 d'abril. Podeu trobar la informació aquí.
Aquests esdeveniments representen la varietat d'enfocaments i formats que des del començament volíem proposar a Espai Sati, així que ens tenen molt contentes. Esperem que siguin del vostre gust i que puguin nodrir el vostre desenvolupament :-)